tisdag 1 september 2009

Och...

...på tal om min utläggning om jämställdhet och föräldrapenning i ett tidigare inlägg...Jag och Henke har vabbat lika många dagar än så länge... 8dagar var sedan Hjalle började på lilla Hjärtat. Bra där av oss, klapp på axlarna. Däremot har Henke tagit ut 30 fp dagar fler än mig, inte helt rättvist. Nästa gång om det blir någon fler knodd, skulle jag gärna se att man kunde arbeta 50% var nästan från start... 4 timmar var per dag. Vore gött för alla tror jag. Då blir det dessutom lättare att dela upp dagarna rättvist.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst skulle det vara optimalt att dela från början!? jag har en kompis som gjorde så men hon hade nära hem och kunde i princip gå hem och amma när det behövdes. Jag vet ingen som hade en så härlig föräldraledighet som hon. :-)

Hemma hos oss tas inga vab-dagar ut alls. Andreas kan jobba hemma så han stannar hemma med lilltrollet och jobbar lite samtidigt. Klart icke jämställt.

PS. jag läser allt som skrivs här men jag är en jävla lat kommenterare

Cicci sa...

Lyx! Däför är mitt mission att fixa ett jobb till mig inom 5 minuters radie... jag jobbar på det och innan nästa bebbe ska det vara verklighet.

Det sjuka är att man är så less på att det oftast är kvinnan som tar vab så även om alla papporna skulle ta över från nu så skulle det kännas som mer jämställt än det är idag iaf. Lite payback liksom. Men det är det ju såklart inte, själva tanken är ju att det ska vara lika...

Jag skulle just nu gärna ta vabben eftersom det är så tufft på jobbet, men det vore lite för mycket att trampa på sina principer.

Ps. Samma här du.