torsdag 2 april 2009

Hur man fixar mer jobb.

Gå ner i källaren för att måla tre väggar vita. Förstå att mögel måste bort innan färgen ska på. Inse att mögeltvätten inte kommer att vara en bra lösning eftersom den mycket noggrant ska sköljas bort, gärna med vattenslang... nono i vårt källarrum utan golvbrunn.

Greppa stålborsten (+munskydd och skyddsglasögon) och börja borsta bort all mikrobiell påväxt som det så fint heter. Borsta som ett svin. Upptäcka att lite väg rasar... tänka att det är lika bra att slå bort det som sitter löst.

Titta ner och inse att man står på ett golv som är "påcementerad" och låter lite ihålig. Tänka att den kanske också vore bra att få bort istället för att flytspackla helvetet jämt. Ta fram kofoten och börja hugga och bryta bort cement. Fatta att det är väldigt fuktigt mellan det gamla golvet och det ditlagda. Hålla på i timmar tills det är en kvadrat decimeter kvar.

Utbrista "titta Henke så mycket finare det blir när det torkat upp". Sekunden senare ge sig på det sista, en endaste liten cementklump som är lite envis. Känna sig nära målet när den börjar släppa lite... Känna skräcken när det borjar sippra fram vatten under klumpen. En liten rännil bildas. Stora frågor uppstår. Man förstår att det här är början på jävulskt mycket jobb.

4 kommentarer:

Fru Ljungner sa...

hahaha välkommen i husägarfamiljen! vi har visserligen nytt hus men jävulskt mycket jobb ändå!

Ingrid sa...

oh nej!

Frida sa...

Hihi jag funderar på om jag ska anmäla er till "arga snickaren" redan nu, i förebyggande syfte liksom ;)

Cicci sa...

Jenny: Mmmm jobb är en sak, det kan vara kul. Men oförutsedda öden är bara skitjobb.

Blom: Agree.

Frida: Jamen gör det. Ring honom nu genast!