onsdag 28 januari 2009

Tillgångar

Var inne på en lampaffär igår för att få lite nya idéer till vårat nya hem/projekt. Hittade en underbar lampa som jag tänkte att den skulle passa fantastiskt bra i vårat blivande hem. Tyvärr hittade jag en prislapp på lamphelvetet... 16.000 svenska riksdaler. Vi har satt 1500 som smärtgräns, överlyckliga över att kunna snegla på några andra lampor än Ikeas. Men även om vi känner oss nyrika (om två veckor inträffar det som på fem år aldrig har hänt... båda har jobb!!!) så finns det uppenbarligen folk som har sjukt mycket mer pengar. Det glömmer vi ibland.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Meeen, vad är det för fel på Ikeas lampor?? Det är typ de enda lamporna Matte o jag har råd att handla/titta på,(Eller ja typ jysk också)

Om ni vill känna att ni är rika så kan ni ju alltid handla mer/fler istället... :)

Finns mycket fint på Ikea!!
Kram

Cicci sa...

Åh nej det är såklart inget fel på ikea, jag tycker dom har mycket snyggt. Men jag är trött på att ha precis samma soffbord, hyllor, lampor, badrumsmattor osv. som precis alla andra. Vi vill försöka få ett lite "eget hem" det behöver naturligtvis inte innebära dyrare (tyvärr blir det ofta det jag sneglar på dock) Men jag ränner titt som tätt mellan alla seconhandbutiker här i småland oxå. Där kan man hitta billiga guldkorn. Det jag menade med inlägget var att det är kul att faktisk kunna titta på lite dyrare lampor och känna att man faktiskt har råd OM man hittar något som känns helt rätt. Men ändå har jag svårt att begripa hur man kan ha så mycket pengar att man tycker att 16 tusen är värt...