söndag 7 mars 2010

Ok Elise Claeson

Män behöver få leka ihop för att kvinnorna har makten... "Det här pratar vi sällan om; det passar inte in i den feministiska ordningen över hur Sverige är. Den säger att kvinnor är maktlösa, eftersom vi inte sitter i börsbolagens styrelser och ledningsgrupper. Att ha makt i hemmet och familjen är ingen riktig makt, eftersom makt över människor inte är lika viktigt som makt över pengar. Eftersom mannen ofta tjänar mest har han alltid makten, även i hemmet. Tror feministerna.

Man behöver inte ha sett ”Våra värsta år” för att veta att det är fel. Pappa Al Bundys pengar rycks snabbt ur hans händer av hans fru Peggy. Det är hon som är chef över hushållskassan, det vill säga hans pengar. Så är det i nästan alla familjer. Mommy rules.

Bra film och tv är sällan påhittad; bra film och tv skildrar verkligheten – det är därför den är bra och rolig. Vi känner igen oss."


Att bestämma kulör på den vita väggen och vilka par som ska bjudas till lördagsmiddagen det är makt i dess rensate form. Stackars förtryckta män. Stackars Elise också för den delen eftersom hon uppenbarligen är helt utan smak för vad som är underhållande teve.

1 kommentar:

Sara sa...

Ah, men åh! Trött blir man. Men sjukt otippat att hon av alla tittar på Våra värsta år.