måndag 31 mars 2008

Huskur

När man är förkyld och inte kan sluta hosta fast JohnBlund borde ha dykt upp för länge sedan:
Kanolds eucalyptus-mentol tabletter, honung och mjölk. Koka ihop och njut. En annan lite äckligare variat är att koka lök i mjölk...

Nu ska jag krypa ner i sängen och låta den varma mjölken få göra sitt mot min elaka hosta. God natt hoppas jag.

söndag 30 mars 2008

Ska föräldraledigheten delas lika mellan föräldrarna?

Nej tycker ca 70procent av expressens läsare tydligen. Bye bye moderna familjen, hej igen 50-talet.

tisdag 25 mars 2008

Juckaperkas

Vi är få på jorden som varit med om det, många förstår inte alls vad jag pratar om när jag beskriver snusket...men nu har jag googlat fram bevis på att det finns på rikt och har en äcklig förklaring - plupparna i halsen.

"'Kulorna' är inte egentligt var utan en ansamling av restprodukter från slemhinnan i gropar i halsmandlarna. De kallas för detritusproppar och luktar illa pga att vissa ofarliga bakterier ansamlas där. Man vet inte varför vissa människor får mer besvär än andra. Besvären brukar spontant gå över efter några år. Man kan själv försöka peta loss propparna
försiktigt. Vid mycket stora besvär kan man överväga att operera bort halsmandlarna."

torsdag 20 mars 2008

Påsk


Av alla högtidspynt måste påsken vara den i särklass fulaste. Fasar för den dagen då Hjalle kommer hemsläpandes med fula påskpynt i grilliga färger. I år var min plan att försöka vara nyttig på påsk, men det inser jag redan nu att det loppet är kört. Är precis hemkommen från svärisarna med både påskbakelse och påskägg... och med min karaktär så vet vi ju alla hur det kommer att sluta. Nu ska jag gå och äta en gulful men god kycklingbakelse.

onsdag 19 mars 2008

Allt flyg och fläng.

Folk bara reser och reser, än hit och än dit. Jag är ju ganska mycket av en hemmaråtta, men det är inte utan att jag också är sugen på en tripp. Tills pengar, tid och ork finns så får jag sitta och titta på bilder...

söndag 16 mars 2008

Lite vitt


Cola till Henke, vin till moi... mycket vin till moi. Har under helgen kommit fram till att jag är kvar på 90-talet när det kommer till mat. Här hemma är det mat som räkor och vin, fläskfilé med ädelost, tacos i alla former samt potatisgratäng som gäller när det ska lyxas. Det ända som fattas är väl päron med after eight eller en glassbomb för att sluta cirkeln, men där är vi inte riktigt än.

Jag måste ju tillägga att jag älskar annan mat också, och äter inte bara pinsam 90-tals flottmat men my god va mums det är. Tur att jag har en karl som också går igång på rökta räkor i aioli för vi är nog inte många kvar i landet.

Bästa maten:
  1. Palt
  2. Libanesiskt
  3. Indiskt
  4. 90-tals svennehelgkäk
  5. Thai
  6. Taco-whatever

torsdag 13 mars 2008

Blondinbella

Jag orkar inte morala över det faktum att flickan tjänar miljoner på sin blogg... världen är ju som den är. Däremot kan jag inte för mitt liv begripa varför just hennes modeblogg är så fantastiskt populär, någon annan som fattar grejen?

Socialpedagogiskt program 180 hp

............................................orka?..................................

Nyttigt och gott


Skiva banan i tunna skivor, lägg i en påse i frysen. När bananen är genomfrusen tar du den och en stor näve frysta hallon och slänger ner i en mixer. Tryck på on och beskåda magi... av detta får du nämligen en sjukt fluffig hallon/banan-glass inom loppet av några sekunder. Det är nästan för bra för att vara sant, men alla artiklar i färg är ju på riktigt.

Det var tider det.

Så enkelt livet va på den tiden som sanningen var i färg och hittepå var i svartvit.



onsdag 12 mars 2008

Bajshumor

Ola är rolig.

måndag 10 mars 2008

Inte helt attraktiv

Arbetsmarknaden i Emmaboda verkar lite kärvare än jag räknat med. Jobb som vikarie på boenden fixar jag lätt som en plätt med min erfarenhet tänkte jag. Det var lite väl kaxigt visar det sig. Ringdfe nämlisch runt lite idag och fick det något svala svaret att de främst anställer folk med rätt utbildning, vilket jag inte har.

Å ena sidan glädjer det mig att inte alla kommuner anställer första bästa för att ta hand om äldre och sjuka. Å andra sidan tänker jag mig att jag med min erfarenhet och otroligt trevliga telefonröst borde ha kunnat bräda en och annan nybakad vård och omsorgs 18åring. Men skam den som ger sig, jag ska ligga på lite och försöka ta mig till intervju, man kanske behöver träffa mig för att förstå hur god hand jag har om de svaga i samhället...eller nåt.

Ansökan till fängelset har jag inte satt igång med än. Det är så sjukt dåligt av mig. Skämmes!

söndag 9 mars 2008

Att få tummen ur.

För en månad sedan skrev jag ett inlägg om att jag måste hitta ett arbete snarast. Nu har jag helt plötsligt bara en månad kvar till dess att AMSGöran kommer efter mig med blåslampan, rätt vad det är måste jag söka jobb på pressbyrån i Kiruna om jag inte skärper mig. För att svänga mig med ankeborg uttryck - Gulp!

Jag har två planer.
  1. Ringa runt till lite boenden samt skolan och bjuda ut mig som slitochslängvikarie. Nackdelen är väl att inkomsten bli väldigt osäker från månad till månad. Fördelen är att jag med lite tur kan lägga upp min arbetstid som det passar oss. Typ jobba mycket helg $$$$$$$ och så är det ju nära hem.
  2. Skicka in en ansökan till fängelset i Kalmar i hopp om ett vikariat där. Nackdelen är dels pendlingsavståndet men främst bristen på tåg mot Emmaboda kvällstid. Fördelen är att jag kanske kan få ett smakprov på om kriminalvården är något som skulle kunna passa min framtida (om triljoners år) karriär.
Jag har till på tisdag på mig att ta tag i alternativ nr.2 för då går ansökningstiden ut. Fyfyfy jag hatar verkligen att skriva ansökningar. Speciellt när jag inte riktigt vet va jag ger mig in på. Vad vet jag om att arbeta på fängelse egentligen? Skulle det vara ett arbete på en förskola så kan jag nog relativt enkelt ordbajsa mig till en intervju, men det här känns onekligen som en stor utmaning. Nej nu blev jag nervös.

lördag 8 mars 2008

En snabbis

När jag för en gångs skull har hittat på något så blir jag alltså så fullkomligt slut i knoppen att jag inte förmår mig att blogga om det. Det är nåt knas som hänt med mig... att vara social tär på mina krafter. Det har iallafall varit två mycket roliga veckor och helt klart värd den lilla baksmälla jag nu har. Igår åkte Leon & co så nu är vi tillbaka i vardagen igen.

Puh vilken pärs det var att skriva... åter en annan dag.